Blessurepreventief trainen
Altijd een stap vooruit!

Blessurepreventie trainingen:

De huidige generatie groeit op met beweegarmoede en lifestyle ziekten, onbewust doen we er allemaal aan mee. We zitten meer stil en zijn steeds eenzijdiger gaan bewegen. Het is een maatschappelijk probleem dat gevolgen heeft voor de gezondheid, de fysieke fitheid, de sociale fitheid en prestaties in de sport. Blessurepreventief trainen is een oplossing!

Door technologische ontwikkelingen als mobiele telefoons, spelcomputers en digitale media groeien kinderen op in een andere beweegcultuur waarin buiten spelen lang niet altijd meer de hoofdrol speelt. Jongeren sporten minder, zitten vaker stil en missen vaak het plezier in bewegen. Het leidt tot blessures bij het sporten, uitval bij sportverenigingen en ook op latere leeftijd is er vaak een gebrek aan motivatie om te bewegen.

Geïnspireerd door de principes van het Athletic Skills Model zetten wij, in samenwerking met Sport Performance Improvement Lab ( SPIL) uit Nunspeet, ons in om kinderen en jongeren te helpen in hun breedmotorische ontwikkeling en zich te ontwikkelen tot goede atleten. Dit zal leiden tot minder blessures, meer creativiteit en betere sportprestaties.

Ook volwassen (top)sporters kunnen wij helpen met programma’s op maat om naast de reguliere trainingen bij de sportvereniging, door middel van performance trainingen een volgende stap te kunnen zetten.

De trainingen bieden we aan op locatie. Neem snel contact met ons op voor meer informatie!

Direct een afspraak maken? Plan jouw bezoek online!

Revalidatie fysiotherapie

Wij doen er alles aan om uw doelen te bereiken Ondergaat u binnenkort een operatie aan de knie, heup, schouder of ander gewricht? Een hernia-...

 

Psychosomatische fysiotherapie

Gezondheidsklachten zonder duidelijk lichamelijke oorzaak? In dit soort situaties kan de hulp van een psychosomatisch fysiotherapeut een groot verschil maken. De psychosomatische fysiotherapeut specialiseert...

 

Manuele therapie

Met manuele therapie is het effect van de behandeling vrijwel direct daarna merkbaar. U zult merken dat uw gewrichten beter en soepeler aanvoelen, waardoor u beter kunt bewegen.

 

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie: revalideren als een atleet Wat is sportfysiotherapie? Sportfysiotherapie richt zich op het beoordelen en behandelen van sportletsels en andere blessures, waardoor het sporten...