Manuele therapie
Vrijwel direct na een behandeling is het effect merkbaar en voelt uw gewricht beter en soepeler.

Manuele therapie: een andere uitkomst

Wanneer u een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. Als manueel therapeut houden wij ons bezig met het onderzoek en behandeling van de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, samen kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van gewricht of gewrichten. Deze vorm van therapie kent een aantal specifieke technieken die uw gewrichten beter kan laten functioneren en uw houding en beweging kunnen verbeteren. Een groot voordeel van manuele therapie is dat de effecten van een behandeling vrijwel direct merkbaar zijn!

Uitkomst bij pijn
Hebt u een stijf of geblokkeerd gewricht? Als manueel therapeut kunnen we deze weer in beweging brengen. Afhankelijk van uw klachten kunnen we dit doen met het langzaam bewegen van de gewrichten of langere rek op gewrichten (mobilisatie) of met snellere, kortere bewegingen (manipulatie). De effecten van manuele therapie zult u vaak direct na de behandeling al merken. Het gewricht voelt vrijwel direct beter en soepeler.

Gespecialiseerd en gericht
Als manueel therapeuten bij Van der Meijden Fysiotherapie hebben wij na onze opleiding voor fysiotherapie een opleiding manuele therapie gevolgd. Op deze manier hebben wij specifieke kennis en vaardigheden voor het stellen van een diagnose en het vaststellen van therapie bij klachten aan de wervelkolom en die met de wervelkolom samenhangen. Hierdoor zijn wij uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen en u een gerichte oplossing op maat voor te stellen.

Direct een afspraak maken? Plan jouw bezoek online!

Medical taping

Medical Taping is een behandeling waarbij met behulp van speciaal, elastisch tape de spierfuncties en het lichaamseigen herstel ondersteund worden. U kunt dit medisch ‘tapen’ laten doen bij Van der Meijden Fysiotherapie.

 

Echografie

Met echografie snel en gericht van start met de behandeling van uw blessure of ontsteking. Met behulp van een echografie kunnen we klachten makkelijker opsporen en samen met u een gericht behandelplan opstellen.

 

Golffysiotherapie

Uw houding is van groot belang, zowel voor uw gezondheid als voor uw prestaties. Met golffysiotherapie kunnen we uw klachten verhelpen of kunt u uw houding optimaliseren.

 

Manuele therapie

Met manuele therapie is het effect van de behandeling vrijwel direct daarna merkbaar. U zult merken dat uw gewrichten beter en soepeler aanvoelen, waardoor u beter kunt bewegen.