Medical taping
Activeren van uw spieren met behoud van mobiliteit door functieverbetering.

Medical Taping: ondersteunend en verlichtend

Het medisch “tapen” kunt u ook laten doen bij Van der Meijden Fysiotherapie. De fysiotherapeuten Lisanne en Werner zijn gespecialiseerd in het Mecial Taping Concept. Medical Taping is een behandeling waarbij met behulp van speciaal, elastisch tape de spierfuncties en het lichaamseigen herstel ondersteund worden.

Herstel door bewegingsvrijheid
Door het aanbrengen van een elastisch tape wordt, in combinatie met de elasticiteit van uw eigen huid, een soort “liftend” effect van de opperhuid tot stand gebracht. De achterliggende gedachte hierbij is dat niet alleen spieren invloed hebben op de bewegingen van uw lichaam, maar ook de bloedsomloop, het lymfestelstel en de lichaamstemperatuur. Het zelfherstellende vermogen van de spieren wordt gestimuleerd door de niet goed functionerende spieren te ondersteunen met dit elastische tape.

Medical Taping Concept zorgt voor verlichting bij zwellingen, betere bloedcirculatie en verbeterde afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem. Door het tape op verschillende manieren aan te brengen, ondersteunt het ook de spierfuncties zonder dat u beperkt wordt in uw bewegingsvrijheid. U kunt uw lichaam blijven bewegen, waardoor u sneller zult herstellen.

Het basisprincipe van Medical Taping is: Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

Direct een afspraak maken? Plan jouw bezoek online!

Revalidatie na COVID-19

Een groot deel van de patiënten die COVID-19 heeft doorgemaakt heeft daar achteraf nog lang last van. Na een half jaar heeft meer dan...

 

Medical taping

Medical Taping is een behandeling waarbij met behulp van speciaal, elastisch tape de spierfuncties en het lichaamseigen herstel ondersteund worden. U kunt dit medisch ‘tapen’ laten doen bij Van der Meijden Fysiotherapie.

 

Echografie

Met echografie snel en gericht van start met de behandeling van uw blessure of ontsteking. Met behulp van een echografie kunnen we klachten makkelijker opsporen en samen met u een gericht behandelplan opstellen.

 

Golffysiotherapie

Uw houding is van groot belang, zowel voor uw gezondheid als voor uw prestaties. Met golffysiotherapie kunnen we uw klachten verhelpen of kunt u uw houding optimaliseren.