Sportfysiotherapie
Op een verantwoorde manier snel weer kunnen sporten.

Sportfysiotherapie: revalideren als een atleet

Wat is sportfysiotherapie? Sportfysiotherapie richt zich op het beoordelen en behandelen van sportletsels en andere blessures, waardoor het sporten nu niet mogelijk is. Het doel is om de blessure effectief te behandelen, zodat u op een verantwoorde manier uw sport weer zo snel mogelijk op kan pakken.

Als sportfysiotherapeut begrijpen wij wat er tijdens het sporten gebeurt en snappen we hoe u geblesseerd bent geraakt. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema wat speciaal voor u gemaakt wordt. Aan de ene kant afgestemd op uw mogelijkheden en aan de andere kant op de sport die u beoefent. We kijken naar uw motoriek en aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in uw behandeling betrokken.

Advies en voorlichting
Wilt u voorlichting, advies en preventief advies? Wij kunnen, als sportfysiotherapeuten, u daarbij helpen en adviseren. U wilt vijf kilometer kunnen joggen, maar u weet niet goed hoe u dit zonder blessures kunt opbouwen of u heeft lange tijd niet gesport en wil advies over hoe u zou kunnen beginnen. Met deze en alle andere sportmedische vragen kunt u bij onze sportfysiotherapeut terecht.

Direct een afspraak maken? Plan jouw bezoek online!

Revalidatie na COVID-19

Een groot deel van de patiënten die COVID-19 heeft doorgemaakt heeft daar achteraf nog lang last van. Na een half jaar heeft meer dan...

 

Medical taping

Medical Taping is een behandeling waarbij met behulp van speciaal, elastisch tape de spierfuncties en het lichaamseigen herstel ondersteund worden. U kunt dit medisch ‘tapen’ laten doen bij Van der Meijden Fysiotherapie.

 

Echografie

Met echografie snel en gericht van start met de behandeling van uw blessure of ontsteking. Met behulp van een echografie kunnen we klachten makkelijker opsporen en samen met u een gericht behandelplan opstellen.

 

Golffysiotherapie

Uw houding is van groot belang, zowel voor uw gezondheid als voor uw prestaties. Met golffysiotherapie kunnen we uw klachten verhelpen of kunt u uw houding optimaliseren.