Tarieven
Preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport als hobby of beroep heeft

Tarieven

Fysiotherapie wordt tegenwoordig alleen nog maar vergoed, wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. In uw polis kunt u terugvinden op hoeveel behandelingen u per kalenderjaar maximaal recht heeft. Wanneer er geen recht meer is op vergoeding vanuit de aanvullende verzekering komen de behandelingen voor uw eigen rekening. Wij zijn gecontracteerd door vrijwel alle zorgverzekeraars. Dit houdt in dat alle behandelingen die binnen de vergoeding van de zorgverzekeraar vallen, rechtstreeks bij de zorgverzekeraar ingediend worden. Mocht een behandeling niet vergoed worden door de zorgverzekeraar, zullen wij u een factuur toesturen.

Sinds 2006 is fysiotherapie direct toegankelijk. Dit betekent dat u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig heeft om bij ons behandeld te worden. Voor bepaalde (chronische) aandoeningen is nog wel een verwijzing nodig. Er is sprake van een chronische indicatie voor fysiotherapie wanneer de klacht, waarmee u zich bij ons meldt, voorkomt op de lijst van chronische indicaties van het ministerie van VWS. In het geval van een chronische indicatie is een verwijsbrief van de huisarts of behandelend specialist nodig. Deze behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering, op de eerste twintig keer na. De eerste twintig behandelingen kunnen vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Indien u geen aanvullende verzekering heeft, komen de eerste twintig behandelingen voor uw eigen rekening.

Voor cliënten die verzekerd zijn bij een maatschappij waarmee Van der Meijden Fysiotherapie een contract heeft afgesloten, gelden de tarieven zoals afgesproken in het desbetreffende contract. Voor cliënten die bij andere maatschappijen aangesloten zijn of die geen aanvullende verzekering hebben, gelden onderstaande tarieven.

Tarieven 2021

 • Screening, intake en onderzoek
  €36,-
 • Zitting fysiotherapie
  €36,-
 • Zitting manuele therapie
  €46,-
 • Toeslag aan huis
  €14,50
 • Toeslag in inrichting
  € 7,25
 • Niet nagekomen afspraak
  €36,-
 • Te laat afgezegde afspraak
  €36,-

 

Niet nagekomen afspraken of niet tijdig afgezegde (24 uur van te voren) afspraken fysiotherapie/ manuele therapie worden voor 100% in rekening gebracht. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Deze tarieven worden gehanteerd als er geen vergoeding vanuit een aanvullende verzekering is of als de behandelingen uit de aanvullende verzekering zijn maximum bereikt heeft.

U bent er zelf ten allen tijde verantwoordelijk voor om bij te houden wat vergoed of niet vergoed wordt.

Direct een afspraak maken? Plan jouw bezoek online!

Revalidatie na COVID-19

Een groot deel van de patiënten die COVID-19 heeft doorgemaakt heeft daar achteraf nog lang last van. Na een half jaar heeft meer dan...

 

Medical taping

Medical Taping is een behandeling waarbij met behulp van speciaal, elastisch tape de spierfuncties en het lichaamseigen herstel ondersteund worden. U kunt dit medisch ‘tapen’ laten doen bij Van der Meijden Fysiotherapie.

 

Echografie

Met echografie snel en gericht van start met de behandeling van uw blessure of ontsteking. Met behulp van een echografie kunnen we klachten makkelijker opsporen en samen met u een gericht behandelplan opstellen.

 

Golffysiotherapie

Uw houding is van groot belang, zowel voor uw gezondheid als voor uw prestaties. Met golffysiotherapie kunnen we uw klachten verhelpen of kunt u uw houding optimaliseren.